A les darreres entrades d'aquest blog havíem parlat de la importància d'internet per a generar i compartir informació amb la utilització
de blogs i portals educatius. El següent pas lògic com a educador seria
preguntar-nos, com podem utilitzar aquesta informació per a fomentar
l'aprenentatge?
L'ús de Webquest, la Cacera del tresor, la Wiki i el blog serien la resposta a eixa pregunta. Com ja vaig explicar a altra entrada, el naixement de la web 2.0 va suposar que qualsevol usuari d'Internet tinguera la possibilitat de crear els seus continguts. Aquestes tres eines són el resultat educatiu d'eixes possibilitats. Si vols conéixer quines són les seues característiques específiques pots fer clic ací.
En general, el que podem fer amb elles és crear situacions educatives a Internet d'una manera més autònoma, motivadora i participativa per a l'alumne; a través d'activitats de recerca d'informació; i solució de problemes i activitats. Podeu trobar exemples d'aquestes eines als següents enllaços:
- Webquest (Ací trobaràs un directori on podràs cercar exemples d'aquesta eina segons la temàtica)
- Wiki (Un exemple de wiki fet per alumnes de secundària)
- Cacera del tresor (Ací podràs trobar un altre directori amb exemples de caceres dividir per temàtiques)
- Blog (Un exemple de blog utilitzat amb una finalitat educativa)

El que havíem de fer aquesta setmana al curs era investigar l'ús d'aquestes eines a través dels exemples que ens havien donat o a través d'altres que haguérem trobat a la xarxa. La navegació ha sigut fàcil, perquè l'estructura de les "Webquests" i les "Caceres del tresor" solen ser les mateixes. En general, la majoria d'elles complia els requisits mínims que se'ls pot demanar: explicacions senzilles, activitats per a trobar informació a la xarxa i crear-ne nova que fomente la recerca i la comprensió i d'utilitzar tota mena de recursos web. Després de la recerca d'informació, hem hagut d'agafar un exemple d'elles que ens haguera agradat i compartir-lo a un taulell virtual fet amb LinoIT. Aquesta eina 2.0 ens permet posar notes i pegar-les a un taulell digital. M'ha semblat pareguda a Koowall i Glogster.
Aquest tema ha estat interessant per a tornar a recordar els coneixements que tenia d'aquestes eines, ja que vaig fer-les servir l'any passat. Considere que aquestes eines són molt útils per a
utilitzar-les a classe, ja que permeten crear al professor activitats
més motivadores sense haver de tindre coneixements avançats
d'informàtica. L'única limitació que podem trobar és que el servei que estem utilitzant per a fer-les tinga possibilitats i característiques limitades també.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada